Stark insats i Henry Bjurhedes Minnescup!
2020-09-29 08:49
I helgen som gick var Lions Hockey Team -09 i Lödöseborg och spelade Henry Bjurhedes Minnescup. Lions inledde med en välspelad match i högt tempo mot Hanhals Kings lagen turades om att vara i ledning och när hesa Fredrik ljuder står det 3-3 på resultattavlan. I match nummer två stod hemmalaget LN70 för motståndet, efter en bra första period var ställningen 5-0 till Lions. Andra perioden blev ganska avslagen och slutresultatet skrevs till 6-1. I match nummer 3 stod Bäcken HC för motståndet, seger krävdes för att sista matchen skulle få en finalkaraktär. Efter att Lions tagit ledningen med 1-0 i mitten av första perioden vände Bäcken HC på steken och ledde med 1-3 efter första perioden. Andra perioden skulle bli en jakt av sällan skådat slag från den unga lejonen. Efter att både ha reducerat och kvitterat var ställningen 3-3 med 30 sekunder kvar att spela. Med tekning i egen zon begär Lions timeout,  man vinner efterföljande tekning och iscensätter  ett snabbt anfall där målvakten räddar ett 2 mot 0 läge. Från vänster sarghörn kastas dock pucken in framför Bäckenmålvakten på nytt och i röran framför målvakten lyckas Lions få pucken över mållinjen med endast 12 sekunder kvar av matchen.  Sista matchen får således karaktären av en final! Efter tre starka insatser strider lejonen väl, men motståndaren Mariestad som vid tillfället spelat en match minder har mer soppa i tanken och vinner rättvist med 4-1. Killarna kan vara stolta över sin insats och tar med sig många nyvunna erfarenheter vidare in i säsongen.